De weg naar duurzaamheid samen met Holland Packaging
FSC® gecertificeerd
vraag vrijblijvend een offerte aan

Holland Packaging en duurzaamheid

Duurzaamheid is een actueel thema binnen onze samenleving. Zowel consumenten en bedrijven zijn veel bezig met duurzaamheid. Alle bedrijven hebben hier wel eens mee te maken: verpakkingen.
Dagelijks worden er veel producten verzonden en spelen verpakkingen een cruciale rol. Verpakkingen zullen wij altijd blijven gebruiken en zijn onmisbaar!!!

Als totaalleverancier op het gebied van verpakkingen en verpakkingsmaterialen vinden wij het uiteraard belangrijk om trends en ontwikkelingen in de gaten te houden. Zeker op het gebied van verpakkingen wordt er extern veel invloed geoefend om te zorgen dat bedrijven en consumenten bepaalde verpakkingen minder gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verbod op bepaalde plastic wegwerp producten vanuit de overheid.

In het kader van duurzaamheid wordt aandacht besteed aan duurzame verpakkingen. Waarom duurzame verpakkingen of duurzame verpakkingsmaterialen overwegen? Lees hieronder meer!

Waarom duurzame verpakkingen?

Tegenwoordig is duurzaamheid niet meer weg te denken in onze maatschappij. Maar waarom kiezen wij nu voor duurzame verpakkingen?

Als het op duurzaamheid neer komt wordt er veel meer verwacht van bedrijven dan jaren geleden. Consumenten hechten hier in deze tijd meer waarde aan. Wij worden er regelmatig mee geconfronteerd en bedrijven moeten winst maken en tegelijkertijd rekeninghouden met de mens en planeet. Dit wordt ook wel het 3P-model genoemd: People, Planet en Profit. Alle activiteiten die wij ondernemen hebben niet alleen gevolgen voor nu, maar ook voor in de toekomst.

De belangrijkste functie van een verpakking is om producten te beschermen. Weten jullie ook dat door het kiezen van een duurzame verpakking het milieu beschermt wordt?

De belangrijkste missie van een duurzame verpakking is om de ecologische voetafdruk te beperken. Alles begint met het bewustzijn dat wij als mensen maar één aarde hebben en hoeveel impact wij samen op de aarde hebben. Kenmerkend aan duurzame verpakkingen is dat het makkelijk te recyclen moet zijn en hergebruikt kan worden om. Hierdoor zijn er minder of geen nieuwe grondstoffen nodig om ze te produceren. Hoe er geproduceerd wordt en de oorsprong van de grondstoffen zijn ook allemaal factoren die met het oog op duurzaamheid in beschouwing moeten worden genomen. Kartonnen verpakkingen met een FSC-label hebben bijvoorbeeld een grotere ecologische meerwaarde dan kartonnen verpakkingen zonder FSC-label. Door te kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen straalt uw bedrijf uit dat u verantwoord bezig bent en zorgt u bovendien voor een positieve impact op het bedrijfsimago. Als duurzaamheid belangrijk is binnen een bedrijf, is de keuze voor duurzame verpakkingen van essentieel belang.

En hoe zit het met de prijs? Duurzame verpakkingen of verpakkingsmaterialen hoeven niet altijd duur te zijn. Op de lange termijn kan er zelfs kosten bespaard worden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Nano-folie om pallets mee te wikkelen. Deze zijn dunner en lichter, maar gebruiken minder folie dan een standaard wikkelfolie. Wist u dat u met een palletwikkelaar op jaarbasis veel geld kan besparen door Nano-folie te gebruiken dan andere wikkelfolie? Er worden namelijk minder rollen gebruikt.

Benieuwd naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen en welke duurzame alternatieven aangeboden worden? Download nu ons Whitepaper “De weg naar duurzame verpakkingen.’’

Kartonnen verpakkingen met een duurzaam kenmerk

Bij HollandPackaging vinden wij innoveren en verduurzamen erg belangrijk. Afgelopen jaren hebben wij onze assortimenten uitgebreid met duurzame verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Een verpakking van karton is één van de meest milieuvriendelijkste optie aangezien het meerdere keren gerecycled kan worden. Ruim 90% van alle kartonnen in Nederland bestaat uit gerecyclede karton.

Het feit dat kartonnen producten kunnen worden gerecycleerd, betekent niet noodzakelijk dat de herkomst van het hout ook op duurzame wijze tot stand is gekomen. Dit is waar FSC om de hoek komt kijken.

Forest Stewardship Council® (FSC) is in 1993 opgericht door een groep belanghebbende met als doel het promoten van een verantwoord bosbeheer wereldwijd en wil hierbij milieu, mens en dier beschermen. FSC is wereldwijd een erkende internationale organisatie.

Een verpakking met FSC-keurmerk betekent kortweg dat de bosgebieden goed worden beschermd en dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant. FSC hanteert de hoogst mogelijke standaard en door te kiezen voor een doos met FSC draagt u maatschappelijk bij aan de ontbossing van bomen.

Sinds 2020 zijn we bij Holland Packaging FSC® gecertificeerd onder CU-COC-873916 en kunnen wij op basis van uw wensen verschillende duurzame verpakkingen aanbieden.

Hierboven zijn wij kort ingegaan op FSC. Wat maakt FSC-verpakkingen onderscheidend en wat zijn de voordelen hiervan? Download gratis ons Whitepaper “De weg naar duurzame verpakkingen.”’ voor meer informatie over FSC en alle verpakkingen en verpakkingsmaterialen van FSC!

DUURZAME AMERIKAANSE VOUWDOZEN

Amerikaanse vouwdoos is één van dé meest verkochte kartonnen verpakking bij Holland Packaging en wij snappen wel waarom. Door de veelzijdigheid van een Amerikaanse vouwdoos brengt deze veel voordelen met zich mee. Zo kan er meer opslagruimte worden bespaard door het eenvoudige ontwerp, want deze worden plano (plat) geleverd, waardoor er meer dozen op elkaar gestapeld kunnen worden. Overigens zijn Amerikaanse vouwdozen goedkoper vanwege de massaproductie. Amerikaanse vouwdozen worden veel gebruikt om te verzenden!

Op zoek naar duurzame Amerikaanse Vouwdoos? Een FSC-gecertificeerde Amerikaanse Vouwdoos hoeft niet veel te kosten dan een normale Amerikaanse Vouwdoos. Ga voor een FSC® -gecertificeerde doos en bescherm de herkomst van hout. HollandPackaging heeft Amerikaanse vouwdozen in diverse afmetingen. Iedere product vraagt om een andere soort verpakking en dat begrijpen wij uiteraard. Ook bieden wij de mogelijkheid om de dozen te laten bedrukken. Neem vrijblijvend contact met ons voor advies en een passend aanbod.

DUURZAME STANSDOZEN

Een stansdoos is een doos die op maat gemaakt is. Stansdozen worden op een stansmachine gemaakt door een op maat gesneden stansmes. Dit zorgt voor een unieke uitstraling. Bovendien zitten er op stansdozen vaak sluitingen (plakstrip), waardoor het gebruik van tape overbodig is.

Bij HollandPackaging bieden wij FSC® -gecertificeerde stansdozen aan in verschillende afmetingen, bedrukt of onbedrukt, in diverse soorten en veel meer. Omdat een stansdoos op maat gemaakt is, zijn de personalisatiemogelijkheden oneindig.

Is duurzaamheid belangrijk in uw bedrijf en wilt u niet alleen voor een mooie uitstraling gaan, maar ook ecologisch bijdragen aan het milieu? Ga dan voor een FSC® -gecertificeerde stansdoos. Neem vrijblijvend contact met ons voor advies en een passend aanbod.

PAPIEREN DRAAGTASSEN

Op zoek naar duurzame en leuke draagtassen? Bij Holland Packaging bieden wij FSC® -gecertificeerde draagtassen. Deze tassen kunnen wij op basis van uw wensen laten maken. Van formaat, afmeting tot aan bedrukte draagtassen.
Neem vrijblijvend contact met ons voor advies en een passend aanbod.

PAPIEREN TAPE EEN DUURZAAM ALTERNATIEF VAN ACRYL TAPE

Het gebruik van de juiste soort tape is erg belangrijk. Welke tape heb ik nodig? Welke werkzaamheden ga ik uitvoeren en hoe goed moet de tape plakken? Ooit gedacht aan duurzame tape en wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van de andere soort tapes? Wij leggen de belangrijkste verschillen uit.

Papieren tape, ook wel ecologische tape genoemd, is van alle tapesoorten de duurzaamste optie. Omdat papieren tape vanzelfsprekend van papier gemaakt is, plakt deze erg goed op kartonnen verpakkingen. Het gebruik van een papieren tape zorgt niet alleen voor een duurzame uitstraling, maar kan door de component waaruit een papierentape van gemaakt is nog eens gerecycled worden als oud papier.

Qua soorten papieren tapes kan er onderscheid gemaakt worden tussen kraftpapier, crêpapier, versterkte papieren tape met nylondraden en testliner tape. Voor papieren tape is een zelfklevende variant en niet zelfklevend variant (gegomeerde tape) waarbij de tape gaat kleven nadat het in contact met water is gekomen. Om de kwaliteit hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken. Een papierentape kleeft net zo goed als een gewone plastic tape door de goede belijm laag die hierop zit.

Gebruik papieren tape in combinatie met een bruine doos voor een mooie uitstraling. Bovendien kan de bruine doos en de tape samen gerecycled worden. Goed voor het milieu en minder plastic verbruik, dat is een win-win situatie!

Ook voor bedrukte papieren tape kunt u bij Holland Packaging terecht. Wij kunnen uw bedrijfslogo, tekst, kwaliteit van tape en alles wat u wilt helemaal naar wens laten maken. Gebruikt u veel plastic tape en bent u nieuwsgierig of papieren tape u kan helpen? Wij denken graag met u mee en geven graag advies.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en een passend aanbod!

 

DUURZAME NANO FOLIE

Voor het stevig verpakken van goederen is een goede folie zeer belangrijk.

Wikkelfolies worden veel gebruikt voor palletladingen, maar ook voor transport om stevigheid te bieden. Uit alle wikkelfolies uit ons assortiment is een Nano folie het milieuvriendelijkste alternatief waaruit u kunt kiezen en het plasticgebruik terug te dringen. Nanofolie is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen, is dunner en vooral sterker dan een gewone wikkelfolie. De dikte van een standaard folie is 20 micron en 10 micron voor een Nano folie. Door Nano folie te gebruiken bespaart u kosten doordat er minder hoeveelheid plastic gebruikt wordt voor dezelfde toepassing in tegenstelling tot een standaardfolie.

Wilt u ook optimaal kosten besparen en milieubewust bezig zijn op het gebied van folie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en een passend aanbod!

BESCHERMING EN OPVULMATERIALEN

Bescherming en opvulmaterialen zijn belangrijk. Bij het verzenden van producten wilt u absoluut niet dat het beschadigd wordt en veilig op plaats van bestemming aankomt. Als totaalleverancier zijn we hier gespecialiseerd in en begrijpen wij heel goed dat tijdens het transporteren van producten alle mogelijke risico’s die leiden tot beschadigingen hiervan te beperken.

Voor sommige producten moeten er veel opvulmateriaal gebruikt worden en voor sommige producten juist minder. Door zelf hier goed naar te kijken kan er onnodig veel opvulmaterialen bespaard worden. Zo wordt er minder verbruikt dan nodig en dalen de kosten.
Probeer bij het verzenden dezelfde verpakkingsmateriaal gebruiken die gerecycled kan worden en van duurzaam materiaal is gemaakt. Verstuur bij een doos ook paperplus (papiervulling) als opvulmateriaal bijvoorbeeld. Deze zijn van hetzelfde materiaal en kunnen samen gerecycled worden.
Een ander veelvoorkomend opvulmateriaal is noppenfolie. Noppenfolie is lichtgewicht en beschermt goederen vocht, krassen en schokken. Noppenfolie wordt gemaakt uit gerecyclede plastic. Een duurzaam alternatief voor bubbel plastic bijvoorbeeld. Noppenfolie is bij ons verkrijgbaar in diverse breedtes, lengtes, diktes en perforatie.

Naast noppenfolies hebben we andere verschillende opvulmaterialen beschikbaar zoals paperplus en hoekprofielen.
Advies nodig hoe u uw producten het best kan beschermen en wat de mogelijkheden zijn? Wij staan klaar om u te helpen!