Holland Packaging en duurzaamheid

Wij zijn FSC gecertificeerd!

Jouw verpakkingen duurzaam!

Duurzaamheid is een actueel thema binnen onze samenleving. Zowel consumenten en bedrijven zijn veel bezig met duurzaamheid. Alle bedrijven hebben hier wel eens mee te maken: verpakkingen. Dagelijks worden er veel producten verzonden en spelen verpakkingen een cruciale rol. Verpakkingen zullen wij altijd blijven gebruiken en zijn onmisbaar!!!

Holland Packaging en duurzaamheid

Als totaalleverancier op het gebied van verpakkingen en verpakkingsmaterialen vinden wij het uiteraard belangrijk om trends en ontwikkelingen in de gaten te houden. Zeker op het gebied van verpakkingen wordt er extern veel invloed geoefend om te zorgen dat bedrijven en consumenten bepaalde verpakkingen minder gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verbod op bepaalde plastic wegwerp producten vanuit de overheid.

In het kader van duurzaamheid wordt aandacht besteed aan duurzame verpakkingen. Waarom duurzame verpakkingen of duurzame verpakkingsmaterialen overwegen? Lees hieronder meer!

Download onze whitepaper
Duurzaamheid Whitepaper

Lokale boeren

FSC® ondersteunt kleine boeren en inheemse volkeren.

Duurzaam bosbeheer

De meest vertrouwde certificering voor duurzaam bosbeheer, wereldwijde standaard.

Herbeplanting

FSC® bevordert duurzaam beheer van herbebossingsgebieden.

FSC documentatie

Geeft gedetailleerde informatie over de bronnen van verpakkingsmaterialen.

Gecertificeerd

Holland Packaging is FSC® gecertificeerd onder nummer CU COC-873916.

Merk imago

Verpakkingen met het FSC® logo is het bewijs van uw duurzaamheidswaarden.

Samen met ons verduurzamen?

Wij komen graag bij je langs om te kijken wat voor duurzame alternatieven voor al jou verpakkingsproducten er zijn. We beginnen altijd met een inventarisatie en komen dan met een duidelijke presentatie en offerte van de duurzame opties. Benieuwd of wij hiermee jou kunnen helpen? Stuur ons dan snel een bericht of bel ons op +31 (0)73 – 631 51 01. Wij kijken uit naar een mooi duurzaamheidstraject!

Neem direct contact met ons op

Waarom duurzame verpakkingen?

Tegenwoordig is duurzaamheid niet meer weg te denken in onze maatschappij. Maar waarom kiezen wij nu voor duurzame verpakkingen?

People, Planet en Profit

Als het op duurzaamheid neer komt wordt er veel meer verwacht van bedrijven dan jaren geleden. Consumenten hechten hier in deze tijd meer waarde aan. Wij worden er regelmatig mee geconfronteerd en bedrijven moeten winst maken en tegelijkertijd rekening houden met de mens en planeet. Dit wordt ook wel het 3P-model genoemd: People, Planet en Profit. Alle activiteiten die wij ondernemen hebben niet alleen gevolgen voor nu, maar ook voor in de toekomst.

De belangrijkste functie van een verpakking is om producten te beschermen. Weten jullie ook dat door het kiezen van een duurzame verpakking het milieu beschermt wordt?

Verpakkingen recyclen?

De belangrijkste missie van een duurzame verpakking is om de ecologische voetafdruk te beperken. Alles begint met het bewustzijn dat wij als mensen maar één aarde hebben en hoeveel impact wij samen op de aarde hebben.

Kenmerkend aan duurzame verpakkingen is dat het makkelijk te recyclen moet zijn en hergebruikt kan worden om. Hierdoor zijn er minder of geen nieuwe grondstoffen nodig om ze te produceren. Hoe er geproduceerd wordt en de oorsprong van de grondstoffen zijn ook allemaal factoren die met het oog op duurzaamheid in beschouwing moeten worden genomen. Kartonnen verpakkingen met een FSC-label hebben bijvoorbeeld een grotere ecologische meerwaarde dan kartonnen verpakkingen zonder FSC-label. Door te kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen straalt uw bedrijf uit dat u verantwoord bezig bent en zorgt u bovendien voor een positieve impact op het bedrijfsimago. Als duurzaamheid belangrijk is binnen een bedrijf, is de keuze voor duurzame verpakkingen van essentieel belang.

En hoe zit het met de prijs? Duurzame verpakkingen of verpakkingsmaterialen hoeven niet altijd duur te zijn. Op de lange termijn kan er zelfs kosten bespaard worden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Nano-folie om pallets mee te wikkelen. Deze zijn dunner en lichter, maar gebruiken minder folie dan een standaard wikkelfolie. Wist u dat u met een palletwikkelaar op jaarbasis veel geld kan besparen door Nano-folie te gebruiken dan andere wikkelfolie? Er worden namelijk minder rollen gebruikt.

Benieuwd naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen en welke duurzame alternatieven aangeboden worden? Download nu ons Whitepaper “De weg naar duurzame verpakkingen.’’

Kartonnen verpakkingen met een duurzaam kenmerk

Bij Holland Packaging vinden wij innoveren en verduurzamen erg belangrijk. Afgelopen jaren hebben wij onze assortimenten uitgebreid met duurzame verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Een verpakking van karton is één van de meest milieuvriendelijkste optie aangezien het meerdere keren gerecycled kan worden. Ruim 90% van alle kartonnen in Nederland bestaat uit gerecyclede karton.

Het feit dat kartonnen producten kunnen worden gerecycleerd, betekent niet noodzakelijk dat de herkomst van het hout ook op duurzame wijze tot stand is gekomen. Dit is waar FSC om de hoek komt kijken.

Forest Stewardship Council® (FSC) is in 1993 opgericht door een groep belanghebbende met als doel het promoten van een verantwoord bosbeheer wereldwijd en wil hierbij milieu, mens en dier beschermen. FSC is wereldwijd een erkende internationale organisatie.

Een verpakking met FSC-keurmerk betekent kortweg dat de bosgebieden goed worden beschermd en dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant. FSC hanteert de hoogst mogelijke standaard en door te kiezen voor een doos met FSC draagt u maatschappelijk bij aan de ontbossing van bomen.

Sinds 2020 zijn we bij Holland Packaging FSC® gecertificeerd onder CU-COC-873916 en kunnen wij op basis van uw wensen verschillende duurzame verpakkingen aanbieden.

Hierboven zijn wij kort ingegaan op FSC. Wat maakt FSC-verpakkingen onderscheidend en wat zijn de voordelen hiervan? Download gratis ons Whitepaper “De weg naar duurzame verpakkingen.”’ voor meer informatie over FSC en alle verpakkingen en verpakkingsmaterialen van FSC!

“Ik kan Holland Packaging van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar hoogwaardige, op maat gemaakte verpakkingsoplossingen.”
-
“Wat me vooral aansprak, was hun aandacht voor duurzaamheid, aangezien ze hoogwaardig en recyclebaar karton gebruiken.”
-
“Holland Packaging is absoluut een geweldige partner voor verpakkingsoplossingen. Ze bieden uitstekende maatwerkopties voor bedrukte dozen.”
-
“Snelle service en ze denken graag met je mee om tot een goede oplossing voor je verpakking te komen.”
-
“Dankzij Holland Packaging komen onze producten onbeschadigd aan.”
-

Duurzame Amerikaanse vouwdozen

De Amerikaanse vouwdoos is een populaire keuze bij Holland Packaging en dat is niet voor niets. Deze verpakking biedt vele voordelen, zoals meer opslagruimte dankzij het eenvoudige ontwerp en goedkoper in productie door massaproductie. Bovendien worden deze dozen veel gebruikt voor verzending.

Wil je ook kiezen voor een duurzame optie? Onze FSC®-gecertificeerde Amerikaanse vouwdozen bieden dezelfde voordelen en beschermen tegelijkertijd de herkomst van hout. Bij Holland Packaging hebben we Amerikaanse vouwdozen in diverse afmetingen beschikbaar en bieden we de mogelijkheid om deze te laten bedrukken. Neem gerust contact met ons op voor advies en een passend aanbod.

Meer informatie en offerte aanvragen
Amerikaanse vouwdozen - HP

Duurzame stansdozen

Een stansdoos is uniek en op maat gemaakt. Bij Holland Packaging bieden wij FSC®-gecertificeerde stansdozen aan in verschillende afmetingen, bedrukt of onbedrukt, in diverse soorten en nog veel meer.

Door de personalisatie mogelijkheden zijn de opties oneindig. Kies voor duurzaamheid en kies voor een FSC® gecertificeerde stansdoos. Maak nu de keuze voor een eigen ontworpen stansdoos en laat je bedrijf op een unieke manier opvallen.

Klaar om nog verder op te vallen? Wij helpen je graag op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en een passend aanbod!

Meer informatie en offerte aanvragen
Stansdozen - HP

Papieren tape een duurzaam alternatief van acryl tape

Het juiste gebruik van tape is van groot belang. Welke tape is geschikt voor mijn specifieke situatie? Welke werkzaamheden ga ik uitvoeren hoe sterk moet de tape plakken? Heb je ooit overwogen om te kiezen voor papieren tape en de voordelen hiervan in vergelijking met andere soorten tapes? Wij leggen de belangrijkste verschillen uit.

Papieren tape, ook wel ecologische tape genoemd, is van alle tapesoorten de duurzaamste optie. Papieren tape wordt gemaakt van papier en natuurlijke rubberbelijming, hierdoor heeft papieren tape een goede kleefkracht als plastic tape maar dan milieuvriendelijker.

Gebruik papieren tape in combinatie met een bruine doos om een mooie, milieuvriendelijke uitstraling te creëren.

.

Meer informatie en offerte aanvragen
tape bedrukken Holland Packaging

Duurzame nanofolie

Een stevige verpakking is essentieel voor het veilig transporteren van goederen een goede folie is daarvoor van groot belang. Wikkelfolies zijn populair voor zowel palletladingen als transport, maar het milieuvriendelijkste alternatief dat we aanbieden is Nanofolie.

Dit type folie bestaat uit meerdere lagen, is dunner en steviger dan gewone wikkelfolies. Terwijl een standaard folie vaak 20 micron dik is, is de dikte van een Nanofolie slechts 10 micron. Door Nanofolie te gebruiken, bespaar je kosten omdat er minder plastic nodig is voor dezelfde toepassing. Als je ook kosten wilt besparen en milieubewust wilt werken op het gebied van wikkelfolies, neem gerust contact met ons op voor advies op maat!

Meer informatie en offerte aanvragen
Nanofolie - HP
Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen?
Vraag direct een offerte aan

Vragen? Neem contact met ons op